Organisatie

De Algemene Oranje Vereniging is een organisatie met een duidelijke organisatiestructuur, bestaande uit enthousiaste en bereidwillige vrijwilligers. De bestuursstructuur van de AOV is door de jaren heen wat veranderd. Een andere tijd vraagt een andere aanpak.

De opzet waarvoor gekozen is, is een bestuursvorm om effectiever te kunnen werken en ook om de hoeveelheid werk beheersbaar te houden. Er wordt gewerkt met een algemeen bestuur, met daarnaast verschillende commissies. Een overzicht van alle bestuursleden en bijbehorende contactgegevens vind je via onderstaande knop.

De commissies die momenteel bij de AOV actief zijn:

  • Optochtcommissie
  • PR-commissie
  • Hofshuuscommissie
  • Senioren- en toneelcommissie
  • Schietcommissie
  • Koningsdagcommissie
  • Horeca-commissie
  • Terreincommissie
  • Leden en financiën

Elke commissie houdt zich bezig met een specifiek onderdeel, zoals bijvoorbeeld Koningsdag, PR of terrein. Een afvaardiging van elke commissie zijn bestuursleden, die maandelijks aanwezig zijn op de bestuursvergaderingen.

Elke commissie vergadert zelf naar behoefte. Zo komt de ene commissie maandelijks bij elkaar, terwijl dit voor een andere commissie volstaat met zes keer per jaar. 

Vrijwilligers

De AOV werkt al jaren nauw samen met vrijwilligers die ingezet worden voor de activiteiten tijdens Koningsdag, kinderspelen bij het Hofshuus, opbouw van het kermisterrein, vogelschieten en overige diverse werkzaamheden. Dit zijn vrijwilligers die geen actief bestuurslid zijn. De AOV kan niet zonder de steun van deze waardevolle vrijwilligers.

Door de inzet van vrijwilligers ontstaat er onderling veel betrokkenheid en sfeer om samen het volksfeest mogelijk te maken. Kenmerkende voorbeelden zijn de mannen die vanaf de maandag in de kermisweek tot aan de donderdag 4 dagen lang bezig zijn om op het terrein verlichting aan te brengen, dranghekken te plaatsen, tenten op te bouwen en vloeronderdelen te plaatsen. Op maandagochtend staat iedereen weer paraat om het terrein op te ruimen. Daarnaast zijn er ook mensen die bij het Hofshuus spelen begeleiden. We kunnen vele voorbeelden noemen, de activiteiten van de AOV worden namelijk door en voor bewoners uit en rondom Varsseveld georganiseerd.

Interesse in een leuke uitdaging?

Wij zijn altijd op zoek  naar enthousiaste en gedreven mensen die ons tijdens deze activiteiten willen ondersteunen, hierdoor worden de activiteiten als Koningsdag en de kermis een succes!

Lijkt het je leuk om ons te ondersteunen tijdens onze activiteiten? Zoals je leest kan dit op diverse manieren. Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaande knop.

Natuurlijk kun je ons ook tijdens Koningsdag en de kermis aanspreken, wij maken graag tijd voor je vrij!

15 t/m 18 augustus 2024: Varsseveldse Volksfeesten!

Elk derde weekend van augustus, feest voor jong en oud!