Optocht

Donderdag 15 en zaterdag 17 augustus 2024

Klik hier voor een overzicht van alle bouwgroepen en thema’s tijdens de optocht 2023.

Stem op jouw favoriete deelnemer tijdens de optocht van de Varsseveldse Volksfeesten!

Er zijn voor- en na de optocht diverse festiviteiten op het Kerkplein. 

Deelnemen aan de optocht

De Varsseveldse optocht is uniek in zijn soort; allegorische wagens, bloemenwagens, loopgroepen en muziekkorpsen kenmerken de bonte stoet die door de straten van het dorp trekt. Wil je ook graag meedoen aan de optocht? Wacht dan niet langer, start een nieuwe bouwgroep, loopgroep of sluit je aan bij één van de bestaande groepen!

De bereidheid van de ervaren bouwgroepen om hun kennis over te dragen en anderen te helpen is zeer groot. Ook zij ervaren dat de toekomst van de optocht onder druk staat. Daarom zijn we als AOV erg blij met het initiatief dat vanuit een aantal bouwgroepen is ontstaan. Gezamenlijk hebben ze de krachten gebundeld en Stichting Bloemencorso Varsseveld opgericht. Doel van de stichting is om het aantal bloemenwagens in de Varsseveldse optocht toe te laten nemen. Dit doel willen ze bereiken door nieuwe- en bestaande bouwgroepen te ondersteunen, door middel van het bieden van advies, het gebruik van materialen en het bieden van een gezamenlijke bouwlocatie. Het is tekenend voor de verantwoordelijkheid en de saamhorigheid dat bouwgroepen die elkaar normaal beconcurreren, de schouders eronder zetten en zich inspannen voor de toekomst van de optocht.

Deelnemen aan de optocht is mogelijk in de breedste zin van het woord. Als jullie als groep erover twijfelen deel te nemen, neem dan gerust contact op met de optochtcommissie. Zij kunnen jullie alles vertellen over deelname aan de optocht!

De optochtcommissie is te bereiken via: optocht@aov-varsseveld.nl

Optocht tijdens de Varsseveldse Volksfeesten

Donderdag 15 en zaterdag 17 augustus 2024

Laatste berichten