Kinderprogramma

Kinderoptocht
Ben jij ook deelnemer van de kinderoptocht tijdens de Varsseveldse Volksfeesten?
Natuurlijk! Want jij hebt toch ook zin om een feestje te bouwen?! Dat kan tijdens de Varsseveldse kermis!

Met natuurlijk ook dit jaar weer een prachtige optocht. En ook jij kunt daar aan meedoen! Bedenk en maak een originele creatie, alleen of met je vrienden. Je kunt op verschillende manieren meedoen. Maak een optochtwagentje, versier je fiets, step of skelter of doe mee als loopgroepje. Je weet vast wel iets leuks te verzinnen! Iedereen die meedoet wint een prijs!!

De optocht wordt gehouden op donderdagavond 15 augustus en zaterdagochtend 17 augustus. Als je iets wilt maken en versieren met bloemen, mail dit dan op tijd aan Christel Hetzel via bloemen@aovvarsseveld.nl. Zij zal er dan voor zorgen dat je genoeg bloemen krijgt. Als je meer informatie wilt over waar en hoe laat je aanwezig moet zijn om mee te lopen met de optocht, of je wilt je vast aanmelden, stuur dan een mail naar optocht@aov-varsseveld.nl.

Alvast veel bouwplezier en tot ziens bij de optocht!

Jeugdkoning
Wil jij de jeugdkoning(in) van 2024 van Varsseveld worden? Iedereen tot en met 15 jaar kan meedoen. Het vogelschieten voor de jeugd is op de vrijdag en gelijktijdig met het vogelschieten van de volwassenen bij Het Hofshuus!

Er wordt met dezelfde geweren geschoten als bij het vogelschieten voor volwassenen en er gelden ook dezelfde regels; wie de romp van de houten vogel eraf schiet, heeft gewonnen en is jeugdkoning(in). Het schieten wordt begeleid door schietcollege Prins Alexander.

Vanaf 10.00 uur start de inschrijving op het schietterrein bij Het Hofshuus. Het inleggeld bedraagt € 3,00. Het eerste schot op de vogel wordt om 11.00 uur gelost door de jeugdkoning van 2023: Joep Kolenbrander.

De huldiging van de nieuwe jeugdkoning(in) vindt omstreeks 15.00 uur plaats, ook dit is gezamenlijk met de andere koningsparen. De prijs is een beker. Daarnaast krijgt de winnaar 20 vrijkaartjes voor de attracties op het Lunapark. Het eraf schieten van een onderdeel van de vogel (vleugels, kop of staart) levert een beker én vijf vrijkaartjes voor het Lunapark op.

Stoere kinderactiviteiten

Dit jaar zijn er  weer veel stoere activiteiten bij Het Hofshuus! Zo kun je onder andere in de gave zweefmolen. Durf jij hier met je vriendjes en vriendinnetjes in? Ook zijn er dit jaar weer een tal van gave springkussens en is er zelfs een schuimparty springkussen. Ga je liever voor wat meer rust, dan kun je lekker knuffelen met de dieren in de dierenweide. Jullie kunnen je ook je haar laten vlechten of een stoere glitter tattoo laten zetten. Heb je even geen energie meer, dan kan je even lekker gaan chillen in het gras. Wil je liever knutselen en/of auto’s onder gaan kliederen ook dat kan dit jaar weer.

Dit wil je toch niet missen!

Wij hebben er veel zin in, tot vrijdagmiddag en/of zaterdagmiddag. Via de online voorverkoop kun je je dagkaart of passe-partout kopen.

15 t/m 18 augustus 2024: Varsseveldse Volksfeesten!

Elk derde weekend van augustus, feest voor jong en oud!