Vogelschieten

Op het Hofshuus

Vogelschieten vrijdag 16 augustus

Vorig jaar was het de derde editie van het vogelschieten bij Het Hofshuus. Wat een geluk hadden we met het weer! De zon scheen er goed op. In dat jaar wist Bart Snieder de vogel eraf te schieten bij de mannen, bij de vrouwen was dit Sanne Gregorowitsch. Nadat beide vogels eraf waren geschoten werden de koningsparen gehuldigd bij Het Hofshuus. 
Dit jaar zullen de openingsschoten om exact om 9.30 uur gelost worden door Bart en Sanne, de koning en koningin van 2023. Je kunt je voor het vogelschieten inschrijven tussen 09.00 en 10.00 uur. Let op, dit is vroeger dan in 2023. En niet geheel zonder reden… 

…We pakken dit jaar flink uit met het vogelschieten.
Er komt namelijk een podium met programmering en zullen de openingstijden verlengd worden! Hiermee komt het programma dat normaliter vrijdagmiddag in het tentencomplex zou zijn te vervallen en is het tentencomplex gesloten. Extra lang vertier bij Het Hofshuus dus. 
Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00. We worden gastvrij ontvangen door de schietvereniging Prins Alexander, Sportclub Varsseveld en De Radstake bij Het Hofshuus. Deelnemers aan het vogelschieten dienen lid te zijn van de AOV, hierop wordt bij inschrijving gecontroleerd. Deelname is alleen mogelijk vanaf 16 jaar. 

Spelregels
Omdat er op twee vogels geschoten wordt en wij de huldiging van koning en koningin tegelijkertijd willen doen, hanteren wij de volgende spelregels:
Nadat de vleugels eraf geschoten zijn, is er overleg tussen de AOV-commissieleden en de schietvereniging Prins Alexander. Op advies van de schietvereniging wordt besloten of er op de staart wordt geschoten of dat deze wordt verloot. Het verloten vindt plaats door de schietcommissie van de AOV. In samenspraak met de schietvereniging heeft het AOV bestuur besloten om voor de vrouwen een andere vogel in te zetten. Voor de vrouwen komt er een vogel met een body uit één blok hout. Bij de heren bestaat de vogel uit laagjes. Alle deelnemers worden tijdens het schieten uitstekend begeleid door de heren van de schietvereniging.

Huldiging koningsparen vrijdagmiddag 15.00 uur bij Het Hofshuus
Ook dit jaar zal de huldiging plaatsvinden bij Het Hofshuus. De prijswinnaars worden vermeld op onze site www.varsseveldsevolksfeesten.nl

Koningsparen
Het is traditie dat de koningsparen worden uitgenodigd door de AOV om met een afvaardiging van het bestuur samen te gaan eten na de huldiging.  ’s Avonds wonen de koningsparen de toneelvoorstelling bij. Op zaterdagochtend gaan de paren mee in de optocht. Zondagochtend ontbijten ze met het AOV bestuur en aansluitend vindt de feestelijke intocht plus de vaandelhulde aan de koningsparen in het tentencomplex plaats. Deze vaandelhulde wordt uitgevoerd door de Vendeliers, met muzikale ondersteuning van de Poggendammers. Het jaar daarop rijden de koningsparen mee in de optocht op donderdag. 

Gemeentelijk Koningschieten
Verder vindt op 11 mei het Gemeentelijk Koningschieten plaats. Aangezien onze koning van 2022 Wiebe Keulen de vogel tijdens de vorige editie eraf geschoten heeft, mogen wij dit jaar het Gemeentelijk Koningschieten organiseren! Lees hierover meer op onderstaande pagina.

Wij als vereniging hechten waarde aan deze tradities. Voor vragen met betrekking tot het schieten kunt u contact opnemen met Stijn Wonnink via info@aov-varsseveld.nl. 

Benieuwd naar de koningen, koninginnen en jeugd koning(inn)en? Bekijk het overzicht via onderstaande knop. 

15 t/m 18 augustus 2024: Varsseveldse Volksfeesten!

Elk derde weekend van augustus, feest voor jong en oud!